Despre Sibiu Imprimare Email

DESPRE SIBIU

sibiu_piata_mare

Unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, fosta Capitala Culturala Europeana in 2007, Sibiul este un oras medieval ce si-a pastrat farmecul odata cu trecerea timpului si care atrage anual sute de mii de turisti din toate colturile lumii.


Daca va intrebati ce puteti face la Sibiu, inseamna ca nu cunoasteti oferta sa culturala deosebita, oferta educationala, arhitectura. Orasul de pe malurile Cibinului gazduieste anual sute de manifestatii artistice de renume, ce se bucura de apreciere nationala si internationala -Festivalul International de Teatru de la Sibiu, este doar un exemplu.

Odata ce ati vizitat Piata Mare - centrul orasului Sibiu de peste 500 de ani si Piata Mica cu celebrul Pod al Minciunilor, Piata Huet, strada Cetatii cu zidurile cetatii si turnurile de aparare, puteti trece la oferta muzeala : Muzeul National Bruckenthal, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus, Muzeul de Locomotive cu Abur,  fara a uita de Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra - muzeu in aer liber. Nu puteti pleca de la Sibiu fara a vizita Catedrala Mitropolitana Sibiu si Biserica Evanghelica, care domina Piata Huet.

Parcurile si zonele de agrement freamata zilnic de vizita a mii de turisti, dar si sibieni deopotriva : Parcul Sub Arini si Parcul Astra - situat in inima orasului, Parcul Natural Dumbrava Sibiului si bineinteles, Gradina Zoologica - prima gradina zoologica din Romania.

Marginimea Sibiului este o zona etnografica unica in Romania, puternic centru mestesugaresc si comercial, cu pondere deosebita pe oierit. Cea mai mare parte a satelor din zona au pastrat puternice traditii spirituale si etno-folclorice. Pe aceste meleaguri puteti vizita biserici vechi, muzee (Muzeul de Icoane pe Sticla de la Sibiel, Muzeul Satesc Rasinari, Muzeul din Gales, s.a.), case memoriale si constructii traditionale taranesti.
Paltinisul este o optiune interesanta pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru toti cei care vor sa descopere farmecul statiunii montane situate la cea mai mare altitudine din tara. Poti vizita Schitul de la Paltinis si Casa Memoriala Constantin Noica sau poti doar sa admiri panorama si crestele impadurite ale Muntilor Cindrel.


Ocna Sibiului sau Litoralul Ardealului este situata la 15 km de Sibiu, lacurile cu apa sarata cu proprietati curative, fiind principala atractie a statiunii.